Suryahuis

Mireille


Sterk, groot, veel …

dat zie je.
Fijngevoelig, hartelijk en diep luisteren …

dat merk je in de ontmoeting en verbinding.
Recht door zee, concreet en no-nonsens …

zo is het gesprek met mij.

 

Ik masseer al ruim 10 jaar in mijn eigen praktijk in het Suryahuis en geef sinds 2015 yogales in Aarschot.

 Al vanaf mijn geboorte werd ik ondergedompeld in yogafilosofie en macrobiotisch leven. 


De kracht, de energie die je haalt uit het maken van verbinding met de kosmische energie, het contact met elkaar en vooral met jezelf is een onuitputtelijke bron van leven. Door gebruik te maken van yoga, aikido en ademhalingstechnieken brengen we een verbinding tot stand die je toelaat je ware zelf beetje bij beetje te leren kennen.Contact


Tel: +32 (0) 473 27 89 15

mireillevanderbruggen@gmail.com


Na een berichtje via sms, WhatsApp of e-mail, contacteer ik je steeds zelf.

Door jarenlang met energiewerk bezig te zijn in Aikido, in yoga, en in mijn opvoeding ontwikkelde ik warme handen en een sterk energetisch veld om een waardevolle, diepgaande ontspanning in je lichaam en geest te brengen en hartvreugde in yogalessen te installeren.


De ervaring maakt dat ik goed kan aanvoelen. Misschien vind je het wel leuk om te weten waar ik de technieken leerde.

YOGA

De yoga die ik geef maakt je krachtiger, zet je gedachten op één lijn en je geest wordt daardoor rustiger. We werken steeds met een yogaschema dat is opgebouwd met eerst asana’s (rechtstaand, zittend en liggend), pranayama en met tenslotte een verinnerlijking of yoga-nidra (een diepgaande, liggende ontspanning).

Instappen is een gans jaar mogelijk, er is steeds één gratis proefles.

Wekelijkse groesplessen yoga in Aarschot


Wanneer?

elke dinsdag (niet in de schoolvakanties)

 • om 19:00
 • om 20:30


Wat doen we?

Rustige, trage yoga met aanpassingen in de oefeningen om niets te forceren (yin-yoga). Maar ook stevige, dynamische yogaflows die je terug doen leven (yang-yoga).


Wat te dragen?

gemakkelijke loszittende kledij


Meebrengen?

 • een yogamatje
 • een grote badhanddoek of dekentje
 • eventueel een kussentje


Waar is het te doen?

In het turnzaaltje van basisschooltje Elzenhof, Nieuwland 1, 3200 Aarschot.


Prijs?

Ik werk met een 10-beurtenkaart die 120 euro kost en een schooljaar geldig is. Op die manier ben je je beurt niet kwijt als je eens een keertje niet kan komen. Je mag ook steeds aansluiten bj de lessen in het basisschooltje te Testelt als dat eens beter uitkomt.

Wekelijkse groesplessen yoga in Testelt


Wanneer?

elke donderdag (niet in de schoolvakanties)

 • om 20:00


Wat doen we?

Rustige, trage yoga met aanpassingen in de oefeningen om niets te forceren (yin-yoga).

Maar ook stevige, dynamische yogaflows die je terug doen leven (yang-yoga).

Af en toe geeft ook Leona, founder en inspiror van het Suryahuis les. Zij brengt vanuit haar rijke ervaring diepgang in je praktijk.

Er zullen ook gastleraren uitgenodigd worden die ons kunnen inspireren. Hoe en wanneer wordt duidelijker als je beslist om de yogalessen te volgen.


Wat te dragen?

gemakkelijke loszittende kledij


Meebrengen?

 • een yogamatje
 • een grote badhanddoek of dekentje
 • eventueel een kussentje


Waar is het te doen?

In het turnzaaltje van basisschooltje Den Hulst, Hulst, 3272 Testelt.


Prijs?

Ik werk met een 10-beurtenkaart die 120 euro kost en een schooljaar geldig is. Op die manier ben je je beurt niet kwijt als je eens een keertje niet kan komen. Je mag ook steeds aansluiten bj de lessen in het basisschooltje te Aarschot als dat eens beter uitkomt.

Massage

Massage ondersteunt het lichaam in het helen. Van elke massage die ik geef is het de bedoeling om de energie terug te laten stromen in je kanalen.


Jij hoeft helemaal niets te doen, zelfs je hoofd niet op te tillen, alles laten gebeuren en de rust over je laten komen.

Je mag je verstand even uitschakelen en voor een keer je lichaam, je intuïtie het voor het zeggen laten hebben.


Ik dans, speel met je aanwezige energie vanuit heldere rust, aandachtsvol en oprecht… ik maak contact, verbinding met ze en maak er een snelle bergrivier van of juist een gestage statige stroom…afhankelijk van wat nodig is.

Shiatsu


Shi- atsu is een Japanse term en betekent 'vingerdruk'.


Oosterse traditie omschrijft de wereld in termen van energie. Alle dingen worden beschouwd als manifestaties van een vitale universele kracht onder de naam ’Ki’ door de Japanners, ’Chi’ of ’Qi’ in China. Ki is de primaire materie en drijfveer van levenskracht. Het wordt meestal omschreven als ’energie’, maar Ki is ook een synoniem voor adem in de Japanse en Chinese talen. In de Oosterse geneeskunde wordt de harmonie van de Ki in het menselijk lichaam beschouwd als essentieel voor de gezondheid.


De drukpunten en energiekanalen uit de acupressuur worden als ingangspoort naar jouw energetische toestand gebruikt om je helemaal te ontspannen en als ondersteuning bij klachten zoals bijvoorbeeld burn-out.


Shiatsu is een diep ontspannende ervaring en regelmatige Shiatsu sessies helpen een opeenstapeling van stress in ons dagelijks leven te voorkomen.


Het is een lichaamstherapie die het zelfhelende aspect van het lichaam en zijn evenwicht ondersteunt en versterkt. Het heeft effect op de hele persoon, niet enkel op het fysieke lichaam, maar ook op de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn.


Daarom starten we elke sessie met een kort gesprek om af te stemmen.


De telefoon gaat uit zodat we en uur 'gerust zijn'.

Praktisch:


Je bent gekleed in comfortabele kledij (liefst in een natuurlijke stof zoals katoen, zijde,…) die nergens spant, afsluit of stoort.


De behandeling duurt ongeveer een uur en kost 75 euro.

Abhyanga


Het geheim van de Ayurvedische oliemassage.


Bij een ayurvedische oliemassage gaat het niet om krachtig masseren van spierweefsel, maar om lichaam en geest door harmoniserende oliën en zachte bewegingen een diep innerlijk evenwicht te schenken.

Dit Indiase ritueel gaat duizenden jaren terug in de tijd en is meer dan een massage tegen pijntjes en kwalen. Het draait om het creëren van rust en harmonie in het lichaam door middel van het herstellen van het evenwicht in de energiewielen (chakra’s) en energiekanalen (nadi’s) die door het lichaam lopen.


Tijdens de massage worden ook jouw stemming en eventuele probleemgebieden besproken. Dat is belangrijk omdat volgens de Ayurveda er ziekten optreden wanneer je ‘dosha’s’, ofwel de energetische levenskrachten kapha, pitta of vata, niet goed in balans zijn. Zo kan de massage volledig naar jouw behoeftes worden aangepast.


Gedurende een Ayurvedische massage worden je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel aangepakt. De vitale energiepunten, ofwel marma-punten, in je lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen. Lange, vloeiende en strijkende bewegingen brengen de olie diep in de huid en spieren.


Het gebruik van een ruime hoeveel warme amandel- of sesamolie is kenmerkend voor een Ayurvedische massage. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen.


Wanneer je last hebt van chronische pijnen, stress, rugpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of slapeloosheid is een Ayurvedische massage een ideale optie. Natuurlijk is een Ayurvedische massage geen vervanging van een professionele medische behandeling, maar het kan wel helpen bij vermindering van pijn en stress.


Een sessie duurt anderhalf uur.


De telefoon gaat uit zodat we in alle rust kunnen ‘zijn’.

Praktisch:


Je bent naakt maar wordt bedekt door handdoeken, alleen het deel dat gemasseerd wordt is bloot.


De behandeling duurt ongeveer een uur en half en kost 105 euro.

Tantra


Tantra gaat er van uit dat onze levensenergie, creatie-energie, seksuele energie onze levenskwaliteit bepalen.

Deze energieën nemen dus binnen Tantra een belangrijke plaats in omdat het basisenergie van de mens is.

Het is de oorsprong van creativiteit, van levenslust, van verlangen en passie. De mate waarin deze energie vrijelijk door ons lichaam stroomt, kan sterk verschillen; van persoon tot persoon maar ook van moment tot moment.


De Tantramassage is erop gericht om die levensenergie terug in gang te zetten. Blokkades in je lichaam op te heffen en terug vrij te maken. Dat vraagt van jou ontvankelijkheid en bereidheid tot overgeven.


Daarom is Tantra-massage misschien niet meteen geschikt als ‘eerste’ massage. Het is niet voor iedereen weggelegd om je grenzen te ontmoeten en onder ogen te zien.


Als je erin slaagt om dankzij o.a. Tantramassage de seksuele energie vrij te laten stromen door je lichaam, sta je in je kracht en kan je deze gaan gebruiken als voeding voor lichaam en geest. Voor verbinding, genieten en gelukkig zijn. En als de mannelijke en vrouwelijke energie samensmelten, ontstaat een eenheidsgevoel.


Het klinkt allemaal misschien als een wat ver van je bed-show en een eerste doelstelling is al bereikt als je geniet van de aanrakingen en jezelf volledig in ontspanning overgeeft aan de onverwachte aanrakingen.


De massage is voor iedereen. Elk stukje van het lichaam wordt aangeraakt met respect voor je grens.


We werken met warme olie, de adem, zachte strelingen en onverwachte druk, het speelse en de worsteling.


We maken vooraf wel duidelijke afspraken zodat de grens tussen ‘gever’ en ‘ontvanger’ helder en duidelijk blijft.


Jij als ontvanger, bent naakt en geeft je over. Maar nogmaals… Tantramassage is geen erotische massage, die heeft immers andere doelstellingen.


De telefoon gaat uit zodat we 2 uur kunnen ‘zijn in het moment’.

Praktisch:


Afstemming is het sleutelwoord bij Tantramassage. Daarom is er eerst een gesprek en korte meditiatie vooraleer we starten.


De behandeling duurt ongeveer een twee uur en kost 180 euro.

Relevante opleiding en ervaringen

 • 2023: Esoteric healing, Frankrijk, massages en behandelingen worden steeds energetischer
 • 2019 – 2023: Opleiding Prana Yoga Flow (Alberto Paganini)
 • 2018: Sandan (3de dan) Aikido, energetisch werken met aanvallen was hier het hoofdpunt
 • 2017: Ayurvedische massage Kerala India, op avontuur in leren spelen met olie, naadloze overgangen maken.
 • 2011: Nidan (2de dan) Aikido, nog meer met de voeten op de aarde en tegelijkertijd in verbinding met wat op je afkomt.
 • 2009 – 2014: Opleiding yogadocent Viniyoga (Flor Stickens)
 • 2008: Shodan (1ste dan) Aikido, mijn grote liefde, de martial arts die me gronding brachten en de no-nosense
 • 2006: Thai-massage Chiang mai (blindenschool), bijzondere ervaring in het leren stretchen van lichaamsdelen om dan te merken hoeveel yoga kan doen.
 • 1995: Voetreflexologie OWCA (Gerard Heynen), ’t geheim van het goed aanraken van voeten, waardoor je grappig genoeg veel hoofden kan ontspannen.
 • 1994: Fotograaf, dat leerde me anders kijken naar de dingen.
 • 1994: Shiatsu-therapeut CI, yep ik weet de punten liggen.
 • 1993: Bachelor sociale re-adaptatie wetenschappen, zeer nuttig om goeie gesprekken te kunnen voeren die ergens toe leiden.


En talloze andere weekends, opleidingen in werken met mensen en aan mezelf